Startsidan
Butiksbelysning
Hembelysning
Produkter
Event
Galleri
Kontakt
Länkar

Butiksbelysning

Testa om ljuset ger dig ökad försäljning

Ett enkelt test som vi rekommenderat våra kunder att göra är att välja ut 1-2 lågprisprodukter. Placera dessa bredvid varandra på strategiskt bra försäljningsyta i butiken t.ex. vid kassorna. Sätt mycket ljus på en av produkterna och inget ljus på den andra. Byt efter ca 1 vecka läge på varorna så att den ickebelysta nu får ljus och den andra mindre. Räkna ihop resultatet och se hur många procent det skiljer.

Kontakta oss för hjälp med testet.

Kontakta oss för provbelysning! Om du vill provbelysa en avdelning och jämföra olika ljus typer och färger.

Kontakta oss för offert - fri konsultation vid köp.

 

Service

Låt oss ta hand om servicen i era butiker. Lampbyten (svepbyten), service och rengöring. Vi gör samtidigt en dokumentation av samtliga armaturer i butiken, vilken typ och när ljuskällan är bytt.

Vi tar hand det miljöfarliga ljuskällorna och återlämnar till miljöstationen. Kontakta oss för priser och avtal.

 

Varför ska du handla av oss?

Vi har hög kompetens inom ljussättning, vilket gör att vi väljer rätt belysning efter ditt behov. Vi har lång erfarenhet av kvalitetsprodukter som vi använder så att du garanterat blir nöjd under många år.

Bra prisnivå! Även för den lilla butiken.

 

Varför ska er butik investera i kvalitetsljuskällor?

Kvalitetsljuskällan har:

  • Längre livslängd
  • Högre ljusflöde
  • Större valmöjligheter och ett bredare sortiment
  • En bättre färgåtergivning för rätt produkter
  • Större möjlighet att reklamera en trasig produkt

Investera i ny belysning:

Att investera i belysning i en butik är det viktigaste ingreppet. Välj belysningen före att t.ex. byta ut golv. Viktigt är att se inköpet av belysningen som en investering, inte som en kostnad. Att välja kvalitet är viktigt för framtida service och t.ex. kompletterande belysning. Många lågprismärken har ofta utgått ur sortimentet när det är dags att komplettera eller reklamera. Därför har vi valt starka varumärken som vi vet har en hög kvalitet.

Våra kunder varierar mellan den lilla kvartersbutiken till större varuhus och butikskedjor.

 

Vikten av att ha rätt ljus i din butik

Idag ställs allt högre krav på ljus i våra butiker och närmiljöer. Besökare och kunder väljer idag ofta omedvetet miljöer eller produkter där de gör sina inköp. Kunden påverkas omedvetet, varför associationen att känna igen sig och känna sig trygg i en miljö där man gör sina inköp är viktig. Ljusets psykologiska inverkan på konsumenten för valet av produkter är styrt av dessa faktorer. Mörka dystra lokaler är inte lika lockande som en väl genomtänkt ljussatt butik där kunden känner igen sig och därför ofta väljer att köpa flera varor istället för en eller ingen. Ökad omsättning på välbelysta varor kan variera mellan 10 upp till 400%.

Våra tester har visat att vid valet mellan två likadana produkter i en lågprisnivå och med olika ljussättning säljer endast den belysta varan (se vårt ljustest). De butiksägare som fortsätter att använda belysning med gammal energislukande teknik får allt svårare att hänga med i dagens tuffa konkurrens, dels på grund av minskad försäljning och galopperande energikostnader. Många butiker glömmer bort vikten av att belysa skyltfönster, som är det första intrycket kunden får. Rätt ljus i skyltfönstret är en av de viktigaste ingredienser för att lyckas locka in kunden i butiken. Har grannbutiken bättre ljus i sitt skyltfönster och kanske liknande produkter, är sannolikheten större att konsumenten väljer att gå in där tack vare att deras ljus tilltalar på ett mer inbjudande sätt (se bilder nedan).

I butiker med ny belysning där luxtalet ökat kommer personalen att känna sig piggare och framför allt gladare och ge en bättre service som i längden ger en ökad försäljning.

Ljus i Norden AB